Jégkorong Akadémia

Ezüstérmes OB III-as felnőtt csapatunk, a MAC-MHC

A második helyen végzett felnőtt csapatunk, a MAC-MHC a 2014–2015-ös ob III-as bajnokságban, miután drámai körülmények között elveszítette a 2015. április 11-én megrendezett döntőt.

Az ob III színvonala sokat nőtt egy szezon alatt, többek között annak köszönhetően, hogy több csapatban is korábbi MOL Ligás játékosok szerepelhettek. A MAC-MHC-nél a tavaly aranyérmes gárdához Fekecs Norbert, Kókai Márk, Inglis Márton, Szautner Márk és a kapus Molnár Mátyás érkezett.

Az alapszakaszban kisebb gondot okozott, hogy többen súlyos sérülést is szenvedtek, így fontos meccseket kellett kihagyni. Például Szautner térdműtéten esett át, míg első számú kapusunknak, Spiller Istvánnak először a térdével akadtak gondok, majd a döntőt lovaglóizom-szakadás miatt kellett kihagynia.

Az alapszakaszban 14 mérkőzésből 13-at sikerült nyerni, az egy vereség (5:6) a KMH ellen következett be, idegenben, amikor is a már említett sérülések tizedelték a gárdát. A bajnokság második felében már nem volt gond, teljes kerettel a KMH-t és a tavalyi finalistát is sikerült látványos játékkal legyőzni, az utóbbiak elleni 9:0 különösen értékes volt.

A döntőben az alapszakaszban két vereséget is begyűjtő KMH volt az ellenfél. A Megyeri úton közel 300 néző remek hangulatot teremtett. A trónkövetelő 2:0-ra ellépett, de sikerült fordítani, ám 3:2 és 4:3 után sem maradt el az egyenlítés. A 60 perc után egyből büntetőlövések következtek, amiben egyetlen találat döntött, nem a MAC-MHC javára.

Sajnos, megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, pedig nagy mezőnyfölényben volt a csapat szinte végig.

A bajnokság pontkirálya a MAC-MHC csatára, Nagy Attila lett, aki a 13 mérkőzésen 29 gólt ütött és 36 gólpasszt adott (65 pont). A kapusok között Spiller 2,74-es kapott gólátlaggal második, Fockter Zoltán 2,87-tel harmadik, a fináléban szereplő pedig Molnár 4,00-val a hatodik lett.