Jégkorong Akadémia

MAC Development Day 6.rész

Csütörtökön lezajlott a korosztályváltás első MDD napja.

Az Akadémia programjában az idei szezontól kezdve vezettük be a MAC Development Day-t, ami olyan közös fejlesztő napokat jelent, ahol az edzők és játékosok is egy témára felfűzött edzéseket bontanak ki részletesebben.

A MAC Development Day 6. részében, a kapu előtti terület védelmén volt a fókusz. A megnövekedett létszámok miatt 5 csoportban dolgozott 10-12 edző egyszerre a jégen a játékosokkal és kapusokkal.

Összességében ismét egy jó kis napot zártunk ahol 120 játékost mozgattunk meg,  az  Akadémia teljes edzői stábja segítségével.

Fontosnak tartjuk a visszajelzést a játékosok részéről, ezért két különböző korosztályban levő játékosainkat kértük meg, hogy értékeljék a napot!

Szongoth Döme (U16):

„A mostani MDD a kapu előtti védekezésről szólt. Sok olyan “apróságot” tanultunk, amit meccs szituációban fogunk tudni alkalmazni. Erre rávezető feladatokat csináltunk száraz edzésen, jegesen pedig begyakoroltuk ezeket. Sok edző volt a jégen, ez azért jó, mert többen figyeltek bennünket, az esetleges hibákat jelezték és tudtuk javítani, helyesen elsajátítani. Összességében az MDD napokat, amellett, hogy mindig nagyon élvezem, nagyon hasznosnak is tartom.”

Ádám Zsolt (U21):

„Rengeteg segítséget kapunk, rövid idő alatt egy témában, és ha ez a program ilyen ütemben folytatódik, sokat segíthet egyes témában minden játékosnak. Nagyon élveztem a csütörtöki napot, ahogy az előzőket is, sok új impulzus ér itt minket, sok a visszajelzés, sok edző, nagy lehetőség a fejlődésre.”