Jégkorong Akadémia

November 16-án nyit a MAC Hokiközpont

November 16-án ünnepélyes keretek között nyitják meg a MAC Hokiközpontot, vagyis az egyesület Kisstadion területén felépített sátras jégpályáját. A hőszigetelt sátrat és a mobil jégpályát a MAC TAO-s támogatás segítségével épített fel. A kivitelezés szeptember második felében kezdődött el, és alig másfél hónap alatt elkészült a létesítmény.  A Kisstadion egyik oldali lelátójának nyolc sorát is befedő sátor alá új mobil jégpálya került, melyet szintén új hűtőberendezés szolgál ki. A projekt keretében felújították a Kisstadion öltözőit is, melyek a bajnoksági meccsek során a vendégcsapatok rendelkezésére állnak majd. A fejlesztés részeként a MAC egy új jégfelújító gépet is vásárolt.

A megnyitó ünnepségre Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár, Vígh László sportlétesítmények fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Németh Miklós, a Magyar Jégkorong-szövetség elnökének jelenlétében 15.50 és 16.05 között kerül sor. A frissen átadott pályán elsőként a MAC ifjúsági csapata és a St. Pölten-i EC L.A. Stars  lép jégre 16.05-kor az EBJL soros bajnoksági fordulója részeként.

A meccs után, 19 órától a MAC-os gyerekeké, szülőké és hozzátartozóké a jég, akik közönségkori keretében ismerkedhetnek az új pályával.

A pályaavató rendezvény részletes programja a mellékelt meghívóban található.

Meghívó a MAC Hokiközpont megnyitójára

Meghívó a MAC Hokiközpont megnyitójára