Jégkorong Akadémia

U10-es győzelem a 2015-ös frankfurti húsvéti tornán

Idén 30. alkalommal rendezték meg Frankfurtban a húsvéti hokitornát az U10-es korosztálynak. A tavalyi év újítása volt, hogy az U10-es tornával együtt U12-es tornát is rendezett a Löwen Frankfurt. Ez évben április 3–4. között került sor az U10-es tornára (Internationales Bambini-Turnier), majd április 5–6. között  az U12-es tornára (Löwen-Cup der Kleinschüler).

A MAC Budapest Jégkorong Akadémia az U10-es tornán kettő, az U12 tornán egy csapattal (ez előkészítő B kerettel) vett részt. A résztvevő csapatok többsége Németországból érkezett, de Székelyföldről, Csíkszeredából is részt vett egy csapat az U10-es tornán.

A mini 1-es csapata kiváló teljesítménnyel végig menetelt a tornán és meg sem állt a tornagyőzelemig. Emellett a csapat még a fair-play díjat is begyűjtötte. Így ismét Magyarországra, a MAC-hoz került a Löwen Frankfurt vándorkupája, amely korábban, 2013 áprilisától szintén itt vendégeskedett egy évig.

A mini 2-es csapat meccsein kevésbé a győzelmek domináltak, de ezzel együtt keményen küzdöttek és jó hangulatú mérkőzéseket játszottak.

Az április 5–6-án megrendezett U12-es tornán az előkészítő B csapat kicsit álmosan kezdte a mérkőzéseket, és később sem talált teljesen magára a csapat, így végül ez a torna hetedik helyét eredményezte.

Minden bizonnyal nagy élmény volt a játékosainknak, hogy találkozhattak a Löwen Frankfurtnál játszó Vas Mártonnal és megnézhették az edzését, majd este részt vehettek Frankfurtban egy teltházas DEL2-es mérkőzésen.

Természetesen városnézésre is jutott idő, és ezúttal sem maradt el a szokásos látogatás a günzburgi Legolandban.

(Fényképek: Victor Zsuzsi)

A minis vándorkupa, amely egy évig ismét a MAC-nál lesz

A minis vándorkupa, amely egy évig ismét a MAC-nál lesz

Meghatódva

Meghatódva

A győzelem könnyei

A győzelem és az öröm könnyei

Vas Mártonnal Frankfurtban

Találkozás Vas Mártonnal Frankfurtban

DEL2-es meccsen Frankfurtban

DEL2-es meccsen Frankfurtban

A csapat a 200 m magas Main Tower kilátóján

A csapat a 200 m magas Main Tower kilátóján

A Legolandnál Günzburg közelében

A Legolandnál Günzburg közelében