Jégkorong Akadémia

2023/24 Szezonzárás: U12-es csapataink Magyar Kupa győztesek

A szezon lezárásaként az U12-es korosztálynak egy hosszú, alapszakaszban kezdődő, majd középszakaszban és előselejtező tornákban folytatódő meccsei után, a MAC szerezte meg az első helyet, így mi kaptuk meg a lehetőséget a sorozat záró kupájának a lebonyolítására.

A torna szervezésében nagy segítséget nyújtottak a szülők, akik a régi szép, U8/U10-es időket idézve egy büfét üzemeltetve látták vendégül a résztvevő csapatok játékosait és hozzzátartozóit, egyfajta irányt mutatva a jövőbeni kupadöntők szervezőinek.

U12-es Magyar Bajnok – Sárga csapat:

Az indulás jogát a selejtezőben veretlenül megszerezte a csapat. Ezt követően a négyes döntőben a Veszprém együttese ellen 4-2-re sikerült nyerniük. A másik oldalon a Kárpáti Farkasok jutottak be a döntőbe.
A döntő mérkőzésen óriási volt a hangulat, amit ezúton is köszönünk a szülőknek, hozzátartozóknak és emellett a sok finomságot is, amivel a vendég csapatokat fogadtuk.

U12-es Magyar Bajnok – Kék csapat:

A záró torna idén kétnapos esemény volt a Kisstadionban, ahol az Ajkai Óriások Jégkorong Klub, a Debrecen és a Vasas csapatait láttuk vendégül.
Szombaton Ajka-Vasas, és MAC-Debrecen elődöntők voltak, ahonnan a MAC és Vasas csapata jutott be a döntőbe.
A bronzmeccsen az Ajka csapata felülmúlta a Debrecent, így bezsebelte a bronzérmet.

A döntő hatalmas iramban, nagyon sok néző előtt fantasztikus hangulatban kezdődött, a bajnokság talán két legerősebb csapata közt.
A meccsen felváltva vezettek a csapatok, az első gólt a Vasas szerezte meg, majd a MAC fordítani tudott.
A megszerzett minimális előnyt a mérkőzés hajrájáig őriztük, de a vége előtt néhány perccel a Vasas egyenlíteni tudott, így 2-2 után következhettek a rávezetések.

A büntető lövéseknél a MAC kapusa Sümegi Attila az ellenfél minden kísérletét hárította, míg a MAC részéről Herczeg Olivér betalált, ezzel bezsebelve a győzelmet az ‘U12 Kék’ csapat számára is.

Szeretnénk gratulálni a résztvevő csapatoknak a nagyszerű teljesítményért, amivel előrukkoltak a hétvégén!

Ki kell emelnünk a Vasas csapatát, hiszen a szezon legjobb és legizgalmasabb összecsapását játszottuk most egymás ellen, ahol minden játékos tudásának a maximumát hozta. Mindez egy fantasztikus, magas színvonlaú és fordulatos meccset eredményezett!

Természetesen gratulálunk a MAC-os srácoknak, a szüleiknek és az egész stábnak a sikeres szezonzárásért!

Hajrá, MAC!