Jégkorong Akadémia

A MAC és a Sapa Fehérvár AV19 a junior bajnokság döntőjében

2014. február 18-án Székesfehérváron lejátszották a junior bajnokság döntőjének első meccsét, melyen a MAC U20-as csapata 4:2-es (2:0, 0:1, 2:1) vereséget szenvedett a Sapa Fehérvár AV19 csapatától. A végig nagy iramú mérkőzésen a MAC részéről Terbócs István és Jászai Dávid voltak a gólszerzők. Már másnap, február 19-én lehetősége lesz csapatunknak az egyenlítésre, 19:00-kor a Kisstadionban kerül sor a junior döntő második mérkőzésére.

Várjuk a MAC minden sportolóját, szurkolóját és az érdeklődőket holnap a Kisstadionban és kérjük, buzdítsák a csapatunkat.

Majoross Gergely, a junior csapat vezetőedzője az alábbiakban foglalta össze a meccs értékelését:

„Azt hiszem a lehető legjobban készültek fel a srácok erre a meccsre, ennek megfelelően kiválóan kezdtünk. Úgy érzem, túlzottan tiszteltük az ellenfelet, emiatt nagyrészt a védekező harmadunkban zajlott a játék. Volt egy-egy helyzetünk, de nem tudtuk értékesíteni őket. A második harmad nagyon érdekesen alakult. Tulajdonképpen végig a mi oldalunkon zajlott a játék, de hősiesen küzdöttünk, és Arany Gergő kiváló teljesítményének is köszönhetően hoztuk a harmadot kapott gól nélkül. Sőt, egy 3:2 elleni kontra végén Terbócs István kilőtte a hosszú felsőt, így 1 gólra zárkóztunk fel. Nagy tempó jellemezte az egész meccset, de a harmadik játékrészben még egyel feljebb kapcsoltak a csapatok. Talán ebben a szakaszban volt a legtöbb helyzetünk, de a következő gólt sajnos a fehérváriak szerezték. Nem álltunk meg, küzdöttünk tovább, a vége egy vállalható 4:2-es vereség lett.

Nem vagyunk boldogok, de nincs miért szégyenkeznünk. Mindenki mindent megtett a csapatért, nem kell szégyenkeznünk. A rájátszásban az a szép, hogy holnap már lehet is javítani. Mi legalább ilyen keményen fogunk dolgozni, pár dolgon csiszolunk, otthon mindenképpen győzni szeretnénk!”

Tehát még egyszer: holnap, február 19-én 19:00-kor folytatás a Kisstadionban!