Jégkorong Akadémia

Az U10-es és az U12-es csapatunk Léván edzőtáborozott

A MAC Budapest Jégkorong Akadémiánál szinte már hagyománnyá nőtte ki magát az augusztusi lévai edzőtábor. Egyesületünk már 16 éve jár 3 korosztállyal Szlovákiába, Léva városába edzőtáborozni.

Az első héten a kisebbekre kerül a főhangsúly, az U10-es illetve az U12-es csapatunk foglalja el a stadion öltözőit 6 napra, hétfőtől-péntekig. A program évek óta ugyanaz, a két korosztályt az edzők előzetesen 3 csoportra bontják. A srácok napi 2 jeges, illetve 2 száraz edzésen vesznek részt, illetve minden évben vár rájuk egy szezonkezdeti száraz és jeges tesztelés, hogy az edzők felmérjék a képességeiket. A jégpálya közelébe járunk reggelizni, ebédelni és vacsorázni az edzések között. A csütörtöki napon viszont a délelőtti edzések és ebéd után felfedezzük Léva várát, ahol kincset lehet keresnünk, ellátogatunk a közeli uszodába strandolni, valamint elmegyünk egyet közösen fagyizni. Ezután pedig visszatérünk az étteremben, ahol egy finom és különleges sütögetés vár ránk. A pénteki napot így már újult erővel és még több energiával tudják folytatni a fiúk-lányok. Az utolsó nap a legizgalmasabb mindenki számára, hiszen amíg a kisebbek egymás ellen játszanak, az U12-es korosztályban minden évben meg van tartva az úgynevezett „Léva Cup”, ahol a győztes csapat elnyerheti a MAC-os Stanley Kupát. A tábor végeztével mindenki boldog birtokosa lehet egy minden évben új tervezésű MAC-os polónak, valamint egy ólomkatonának. Természetesen ezek nem pótolják azokat az élményeket, jókedvet és örömteli pillanatokat amiket a srácok évről-évre hazavisznek a táborból.

Nagyon örülünk neki, hogy minden évben azt a visszajelzést kapjuk, hogy a srácok nagyon jól érzik magukat a táborban és még az edzésekből fakadó fáradtság ellenére is mindig élvezik ezt a tábort. Mindez amellett, hogy segít a fejlődésben, jégkorong tudásban, még inkább összekovácsolja a MAC csapatot egy egységgé, így a szezon közeledtével még hatékonyabbak tudnak lenni a srácok a jégen a mérkőzések alkalmával.