Jégkorong Akadémia

Az U16-as csapatunk eredményességének értékelése

A különböző korosztályok bajnokságaiban nagyjából lezárult a szezon első fele, ahol a csapatok a végleges bajnoki küzdelmekbe kvalifikálták magukat.
Az második részben az U16-os korcsoport edzőjét, a korábbi válogatott kapust Budai Krisztiánt kérdeztük meg a tapasztalatairól.

Hogy áll a felkészülés és melyek az előzetes korosztályos tervek?

„A Covid helyzet miatt sajnos a jól bevált dolgok borultak, így a megszokott korcsoportváltás időpontja is eltolódott, azonban a stáb igyekezett ebből a helyzetből is legtöbbet kihozni, és szerencsére ebben a srácok is partnerek voltak.
Mint sok minden ebben az évben a felkészülés sem volt ideális, de azt gondolom mégis sikeres volt, rendhagyó módon, az online térben is tartottunk edzéseket. Augusztustól a felkészülés szerencsére a szokásos mederben zajlott mind a jégen, mind a szárazon, ahol erőnléti edzőnk Kozák Attila is sokat hozzátett a gyerekek fizikális állapotához.
Az elmúlt év minden tekintetben hagyott hiányérzetet bennünk, így idén szeretnénk egész évben magas szintű mérkőzéseket játszani és végig tényezők maradni a bajnokságban.”

Hogyan alakultak a selejtezők az egyes csapatok számára?

„Ebben a korosztályban az A szintű bajnokságba egy csapattal lehetett nevezni, így végül, bár mást szerettük volna, egy A és egy B kategóriás csapattal indulhattunk. Mindkét csapatunk szépen helytállt a selejtezőkben és a számára elérhető legmagasabb szinten tud a továbbiakban versenyezni. A csapatunk megnyerte a selejtezőcsoportját és a középszakaszban is folytatta jó sorozatát. B csapatunk egy hosszabbításos vereséggel a második helyen zárta a selejtezőket.”

Mik a tapasztalataid mi az, amiben előre lépett a csapatod az elmúlt időszakba?
„A serdülő korosztályban nagyon nagy változáson mennek keresztül a játékosok, mind fizikai mind technikai oldalról nézve. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a játékosainkat a szezon e szakaszában egyénileg is képezzük. Kanadai vezetőedzőnk elsődleges célja, hogy csiszolja a korcsolyázó és korongkezelő képességeket, ezért a héten több egyéni képzésről szóló edzést is tartunk. A fejlődés talán ennek is köszönhetően, egyéni és taktikai téren is látszik már. A mérkőzéseken is érzékeljük, hogy jobbak a megoldásaink, biztosabbak és tapasztaltabbak vagyunk az egyes meccsszituációkban.”

Ha egy pozitív dolgot kellene kiemelned a csapatodról mi lenne az?

„Ha egyetlen dolgot kellene kiemelnem, akkor az a csapatszellem, lenne. A srácok a mérkőzéseken és az edzéseken is egymást pozitív értelemben húzzák a jó irányba. Ez sokszor átlendít minket a nehezebb periódusokon, akár az edzéseken akár a rangadókon, több mérkőzésünket sikerült a végjátékban a magunk javára fordítani. Kiemelném a meccseink közül az A csoportos Női Felnőtt Válogatott elleni győzelmet, ami egy nagyszerű élmény volt a számunkra.”
Fotó: Jani Martin / MJSZ