Jégkorong Akadémia

Az U21-es csapatunk eddigi szezonértékelése

Utánpótlás korosztályaink eddigi teljesítményeiknek a záró részében pedig, Bedő Botondot az U21-es, és a női U18as válogatott vezetőedzőjét kérdeztük meg a tapasztalatairól.
Mondj valamit a felkészülésről és az előzetes korosztályos tervekről.
Az elmúlt sikeres szezon után, az idei felkészülésünket is hasonlóan kezdtük, bár a szezon végébe beleszólt a koronavírus, de ennek ellenére a srácok elvégezték az egyéni munkát is, amit Kiss Gábor edzőtársam és Kozák Attila erőnlétért felelős edzőnk állítottak össze a játékosoknak arra az időszakra, amikor nem edzhettünk együtt csapatként. Ennek köszönhetően a 6 hetes felkészülésünket sikeresen végig tudtuk vinni augusztus elejétől a szezon kezdetéig. A tervünk a szezonra kivetítve egyezik a korábbival, miszerint szeretnénk mindkét bajnokságot megnyerni. Ehhez a kulcs a kezünkben van, már csak folytatni kell az elkezdett munkát.
Hogyan alakult a selejtező a csapat számára?
Ezt a részét a bajnokságnak mondhatom, hogy úgy csináltuk végig, ahogy kell, bár volt egy-két rosszul sikerült mérkőzésünk, de ennek ellenére a célunkat elértük, hogy a felsőházba kerüljünk. A 9 mérkőzésből 5 győzelem, 1 hosszabbításos vereség, 2 rendes játékidős vereség és 1 az ellenfél miatt törölt mérkőzés volt a mérlegünk.
Mik a tapasztalataid mi az, amiben előre lépett a csapatod az elmúlt időszakban?
Előrelépésnek mindenképp a csapat szót emelném ki, az idei U21-es csapatunk egy összetartó, támogató csapat, jobban működünk egységként a korábbi évekhez képest. Az elmúlt időszakhoz viszonyítva sokkal fegyelmezettebben játszunk és ez által hatékonyabbak is vagyunk és leszünk még inkább.
Ha egy pozitív dolgot kellene kiemelned a csapatodról mi lenne az?
Az egyik legpozitívabb dolog számunkra az, hogy 8-9 játékosunk tud az Erste Ligás csapattal dolgozni és mérkőzéseken játszani és természetesen, amikor kell, akkor mi is tudunk rájuk számítani, ha szükséges. Továbbá az is jó dolog, hogy az U18-as játékosaink között is vannak többen, akik már bizonyíthattak és bizonyítottak is nálunk.