Jégkorong Akadémia

Bécsi tornán vettek részt mini csapataink

Amint arról már korábban írtunk, a  MAC mini csapatai szeptember utolsó napján meghívásos jégkorong tornán vettek részt Bécsben. Örömmel üdvözöljük Varga Attilát is szerzőink között. Az alábbiakban az ő beszámolóját adjuk közre a tornáról.

A helyszín az Albert Schultz Jégcsarnok volt, mely többük számára sem ismeretlen, hiszen ez évben a csapat edzőmeccsen és tornán is járt már ott.

A tornát a UPC Vienna Capitals utánpótlás egyesületeként működő, 2012-ben alakult, U7 és U10 korosztályokkal rendelkező HC Capitals rendezte.

A vendéglátók, valamint a MAC egyaránt két-két csapattal vett részt a tornán, míg rajtuk kívül további kép csapat, az osztrák Black Wings Linz és a pozsonyi HC Slovan Bratislava szerepelt a mezőnyben.

A kora reggeli indulás ellenére már az utazás is jó hangulatban telt. A szakmai stábot ezúttal Keresztury Kristóf és Tarnai Gergő alkotta. A megérkezést követően rövid bemelegítés, majd öltözködés után a MAC két csapata egymással csaphatott össze. A tornán mindkét csapatunk öt-öt körmérkőzést játszott. A meccseinket szép összjáték és sok passzolás jellemezte, ami ebben a korosztályban igazán figyelemreméltó. A torna utolsó részében 2-es csapatunk az ötödik, míg 1-es csapatunk az első helyért játszhatott helyosztó mérkőzést, mindkét esetben teljes sikerrel. Mini 2-es csapatunk helytállását külön elismerés illeti, hiszen egy rövid jégfelújítást leszámítva a beosztásnak megfelelően mind az öt körmérkőzéses meccsét egymás után játszotta le.

A gyerekekhez népes szülői csapat csatlakozott. Velük együtt, s rendhagyó módon a sofőrök és a hozzátartozóik is igen nagy lelkesedéssel és izgalommal szurkolták végig a meccseket. És ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, az elmaradhatatlan Mc Donald’s-os vacsora zárta a jól sikerült kirándulást.

Ezen a helyen további képeket találhatnak a tornáról.