Jégkorong Akadémia

Bemutatkozik Bob Dever

2014 augusztusától Bob Dever a MAC Budapest Jégkorong Akadémia junior (U20) csapatának edzője. A kanadai szakember a MAC-nál töltött első heteiről és céljairól nyilatkozik.

Hogyan kerültél a MAC-hoz, mit hallottál a klubról, ismered-e a játékosokat, kollégákat, esetleg a játékosokat?

– Marton Tibi keresett meg április elején a Miskolctól való távozásom kapcsán. Tárgyalni kezdtünk Kangyal Balázzsal és Jászai Péterrel a nyár során, majd júliusban megegyeztünk a szerződés részleteiről.

A MAC programját 2008-óta ismerem és tudom, hogy sok elhivatott ember dolgozik itt, és a klub óriási lépésekkel halad a felépített programmal a jeges és száraz eredményeket tekintve egyaránt.

Az edzők egy részét személyesen ismerem, mert vagy edzettem őket, vagy más alkalmakkor dolgoztunk együtt, például Tibivel közösen dolgoztunk az ifjúsági válogatottal.

Mit tapasztaltál az első két hétben?

– A körülmények jók, elég jégidő áll rendelkezésünkre. Az első két hétben megállapíthattam, hogy a játékosok jó fizikai kondícióban vannak és eltökélt céljuk, hogy jobb játékosokká váljanak. Az első és legfontosabb számukra a jégkorong, emiatt vannak a MAC-nál.

Mi a terved, mi a célod a csapattal?

– A csapatunk célja megnyerni a Magyar Bajnokságot és az BEYSL-t.

Ha van edzői filozófiád, mi az?

– Az edzői filozófiám segíteni a sportolóimat jobb játékosokká és jobb emberekké válni. A jégen és azon kívül befektetett kemény munkájuk segíteni fogja őket a jégkorongban és az azon kívüli életben való előrelépésben.

* * *

NÉVJEGY

Robert (Bob) Dever 1970-ben született Kanadában, a Brit Columbia állambeli Kamloops városban. Kezdetben a helyi városi csapatban játszott. Az 1980-as évek közepétől Brit Columbia állam hokiligájában (BCJHL), majd a Nyugati Ligában (WHL)  szereplő csapatoknál játszott. Az 1990-es évek vége óta edző. 2008 óta tevékenykedik Magyarországon. 2008-2009-es szezonban a Budapest Stars U18-as csapatát edzette, majd a következő évben a felnőtt csapatnál is ő volt a vezetőedző. 2008-tól a magyar U18-as válogatottnál edző, majd 2009-2010-es szezonban az U18 és az U20-as válogatottnál vezetőedző volt. A 2010-2011-es, valamint a 2013-2014-es szezonban a Miskolci Jegesmedvék vezető edzőjeként tevékenykedett. 2014 augusztusától ő irányítja a MAC Budapest jégkoron Akadémia U20-as csapatát.