Jégkorong Akadémia

Bővült az edzői stáb

Nem telt el 2 év azóta, hogy Holéczy Roger bejelentette aktív játékos pályafutásának befejezését. Az idei szezon viszont újra a jégpályán találta az egykori válogatott játékost. Amint arról már a Jégkorong Blog korábban beszámolt, újabb – a jégkorongot kedvelők számára nem ismeretlen – taggal bővült a MAC edzői gárdája.Ebből az alkalomból készítettünk vele egy rövid ismerkedő riportot, amelyet az alábbiakban közlünk:

Hogyan kerültél a MAC-hoz?

Mogyi (Majoross Gergely) tudta, hogy tartottam stick handling (ütőkezelés) táborokat kint az USA-ban és egyszer kérte, hogy tartsak képzést a MAC felsőbb korosztályainak is. Utána gondoltuk, hogy az éves felkészülésbe szükséges lenne beépíteni egy egész fejlesztő programot. Ennek én nagyon örültem, mert nagyon fontosnak tartom a játékosok egyéni fejlődését, fejlesztését. Ezt a folyamatot minél korábban kezdi valaki, annál hatékonyabb.

Mi a feladatod?

Feladatom, hogy a MAC játékosoknál fejlesszem az egyéni ütőkezelést, kiemelt hangsúllyal a bottechnikára. Tehát az előkészítő (U12), kölyök (U14), serdülő (U16), ifi (U18) és a junior (U23) csapatoknak tartok rendszeresen olyan edzéseket, amelyiken az ütőkezelésen van a hangsúly. Természetesen, amikor az edzők a válogatottal dolgoznak, akkor is szívesen segítek be az edzésekbe.

Mi a célod az egyesületnél? Mi az, amit át szeretnél adni a fiataloknak?

A legfontosabb – mint azt már említettem – a technikai tudás megszerzése, s ha ez már megvan, akkor fontosnak tartom a játékos önbizalmának növelését. Úgy gondolom az önbizalmat sok munkával és erős egyéni technikával lehet fejleszteni minden egyes játékosnál.

Minél jobban tudja a játékos kezelni a korongot, annál többet fog merni a jégen és a meccsen. Jobban fog játszani és jobban fogja élvezni a jégkorongot. Azt is tudatosítani szeretném a játékosokban, hogy a jégkoronggal több lehetőséghez juthatnak az életben.

Én például kiharcoltam egy egyetemi ösztöndíjat és szeretném ha elhinnék,  hogy ők is képesek a legtöbbet kihozni magukból, s azt is nagyon fontos, hogy higgyenek az álmaikban!

Mik az első benyomásaid, mit tapasztaltál? Milyen a MAC-os közösség?

Az első benyomásaim nagyon pozitívak. A gyerekek nagyon hajtanak és odafigyelnek az edzésen, komolyan veszik a munkát. Nagyon élvezetes így együtt dolgozni velük. Az edzői stáb sem idegen számomra, ez is nagymértékben megkönnyítette a beilleszkedésemet. De ami a legfontosabb, hogy öltözőben és öltözőn kívül is nagyszerű hangulat van! Nagyra értékelem a szülők kedvességét amivel engem fogadtak. Hajrá MAC !