Jégkorong Akadémia

Döntőbe jutott a MAC kölyök csapata is

Korosztályos csapataink közül 2014. március 8-án kölyök (U14) csapatunk vívta ki a döntőbe jutást, miután jó és fegyelmezett játékkal 5:2 (1:0, 2:1, 2:1) arányban legyőztük az UTE csapatát. A MAC ellenfele a döntőben az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz.

Ritter Zsolt értékelése az UTE 2000 elleni meccsről:

Az első harmadban a megbeszéltek alapján fegyelmezetten, jó tempóban betartva a taktikai utasításokat kezdtünk. Mindhárom sor tisztában volt rá kiosztott szereppel és maximálisan eleget tett az egyéni posztokon kiosztott feladatnak.
Az erős nyomás és a sok korcsolyázás gyümölcse vezető gólt eredményezett.
A második játékrészre meg tudtuk tartani a fókuszt, mindenki tudott még mozgósítani energiákat és nem következett be a szokásos hullámvölgy, tudtuk növelni az előnyünket. A harmad végén mégis jött a könnyen odaajándékozott helyzet, amit gólra váltott az ellenfél.

A második szünetben felhívtuk a játékosok figyelmét az oly sokszor hallható közhelyre, miszerint minden mérkőzés a lefújásig tart és ennek szellemében küldtük őket ki a záró 20 percre. Emlékeztettük őket, hogy ezt a sportot a lőtt gólok száma és nem az egymáson elkövetett sérelmek és azok megtorlása fogja eldönteni.

Büszkék vagyunk,hogy a folyamatos verbális provokáció ellenére képesek voltak a játékosok a meccsre koncentrálni és a hullámzó játék ellenére jó időben csattanós válaszokat adni az UTE támadásaira.
Az eredmény a mutatott játékon felül a csapat egységének és egymásért való küzdés és feltétel nélküli bizalom gyümölcse.
A lefújáskor sem vesztettük el a fejünket, hiszen ezzel a győzelemmel további, eddig álomszerű lehetőségek nyíltak meg a csapat előtt és ennek mindent alárendelve igazi sportolói erényeket csillantottak meg a CSAPAT tagjai.

A fegyelem és a csapategység maximálisan működött!!!!!

A teljes mérkőzés megtekinthető itt: http://www.ustream.tv/channel/mac-ute2000-u14-bajnoki