Jégkorong Akadémia

EBJL-döntős a MAC Budapest ifjúsági csapata

Aki csak az eredményeket olvassa, azt gondolhatja, hogy papírforma-eredmény született, mert az EBJL döntőjébe jutott az alapszakaszgyőztes U18-as csapatunk. De aki elmélyül a részletekben, az tudja, hogy a tavalyi győztes Red Bull alaposan felfrissítette és kicserélte az elődöntőre az alapszakaszban szereplő csapatát. Ráadásul a MAC kilenc nap alatt játszott még két magyar bajnoki döntő és három EBJL-elődöntő mérkőzést is.

De visszatérve az EBJL-re, ez az elődöntő egy thriller volt három felvonásban. Az első mérkőzést két perccel a vége előtt vesztette el a MAC 4:3 arányban. Így szerdán várt a srácokra egy 600 km-es oda-vissza út és egy idegenbeli mérkőzés, melyen végül egy hosszabbításban szerzett góllal 4-3 arányban győzött a csapat.

Így érkeztünk el a Kisstadionban rendezett harmadik, sorsdöntő mérkőzéshez, ahol ismét hosszabbításban diadalmaskodott a MAC és 5:4 arányban legyőzte a Red Bull Salzburg csapatát. Ezzel összesítésben 2:1 arányban a döntőbe jutott a MAC Budapest ifjúsági (U18-as) csapata.

EBJL_2016_elődöntő_1

(Fotó: Majoross Olivér)