Jégkorong Akadémia

EBJL: Hosszabbításban dőlt el a MAC Budapest – EC KAC mérkőzés

Hosszabbításban kapott ki a MAC a Klagenfurttól az EBJL-sorozat második mérkőzésén. A Kisstadionban 2014. szeptember 7-én lejátszott mérkőzésen (részletek az eseménynaplóban) a Klagenfurt 4:3-ra nyert a MAC U18-as csapata ellen.

A MAC jól kezdte a mérkőzést. A 4.percben Podunavac szerzett vezetést, majd ezt a 8. percben Majoross duplázta meg. A 25.percben Ostermann hozta közelebb a Klagenfurtut, de a 31.percben Majoross emberelőnyből két gólra növelte a MAC Budapest előnyét. Az első két harmadban az előző napi MAC-Vasas meccshez képest egy sokkal gyorsabban és veszélyesebben játszó MAC-ot láthattunk. De sajnos a harmadik harmadban ismét az előző napi arcát mutatta a csapat. A MAC hibáit Wilhermer és Rodiga használta ki. Az 53. percig tartó vezetésből végül hosszabbítás lett, ahol Ostermann egy egyéni produkció után 22 másodperc alatt eldöntötte a 2 pont sorsát.

Marton Tibor edző értékelése:

Támadásban kifejezetten jók voltunk a mérkőzés légvégéig, de sajnos hátul végig bizonytalanok voltunk. A 3. harmadban hátúl sok hibát követtünk el, sok korongot adtunk el és jó lövőhelyzetben hagytuk az ellenfelünket.