Jégkorong Akadémia

EBJL: Szlovén hétvége

Egy vereséggel és egy győzelemmel térhet haza a 2014. szeptember 20–21-i szlovéniai túrájáról a MAC U18-as csapata. Szombaton Kranjban a HK Triglav Kranj csapatával, vasárnap pedig a HD Mladi Jesenice csapatával játszottak az EBJL soros fordulójában.

A szombati meccset a Triglav nyerte 1:0-ra. A házigazdáktól a második harmad legelején Matevž Ban talált be a MAC kapujába, melyet Győri Boldizsár védett ezen a meccsen. Több gól pedig a mérkőzés alatt nem született, így 1:0-ás végeredménnyel a házigazdák nyerték a mérkőzést.

Vasárnap, a Jesenice otthonában a 9. percben szerzett vezetést egyből a házigazdák csapata. A MAC a második harmad elején, a 24. percben egyenlített Majoross Barnabás gólja révén. A 27. percben Majoross újabb góljával a MAC átvette a vezetést, a harmadik harmad elején, a 43. percben Havasi Dávid góljával tovább növelte az előnyét. A 48. percben a házigazdák még egyszer Dobos Kristóf hálójába találtak Jaka Sturm révén. Habár a Jesenice az utolsó egy perce a kapusát is lehozta, de kiegyenlíteni már nem tudtak, ezzel a mérkőzést a MAC nyerte 3:2-re.

(A képen a csapatok melegítenek a mérkőzés előtt a jesenicei jégcsarnokban. Jesenice,  2014. szeptember 21.)