Jégkorong Akadémia

EBYSL-hétvége: két meccs, két győzelem

Két bajnoksági meccset is játszott a MAC EBYSL-ben szereplő junior csapata a november 2-3-i hétvégén. Szombaton az UPC Vienna Capitalst, vasárnap az Orli Znojmót fogadta a Tüskesátorban a MAC.

Szombaton 19.40-kor kezdődött a MAC és a Vienna Capitals összecsapása. Az első harmadban erősen támadott a Capitals, de a harmad vége előtt két perccel a MAC szerzett gólt Schmál Kristóf lövésével. A második harmad elején Garát Péter emberelőnyben lőtt góljával tovább növelte előnyét a MAC. A harmadik harmad is erős küzdelmet hozott. A 47. percben egy újabb emberelőnyös gólllal 3:0-re erősített a MAC. Az 50. percben a Capitals szépített 3:1-re. A bécsiek az 57. percben levitték a kapusukat, majd az utolsó másodpercekben Egyed Róbert az üres kapuba lőtte a korongot, beállítva ezzel a 4:1-es végeredményt. A kapuban végig Zaka Norbert védett, 51 lövésből 50-t fogott.

Vasárnap a csoport 3. helyén álló cseh Orli Znojmo volt az ellenfél. A MAC Lévai Máté góljával már a 3. percben megszerezte a vezetést. A második harmad is MAC-os góllal kezdődött, a 26. percben Felföldy Philipp talált a hálóba, majd rövidesen a Znojmo emberelőnyből szépített. A harmadik harmad elején a MAC az emberelőnyét kihasználva a kék vonalról szerzett gólt, ezúttal Schmál Kristóf talált a kapuba. 10 perccel a harmad vége előtt a Znojmo újabb gólt lőtt, ezzel 3:2-re változott a meccs állása. A 4:2-es végeredményt Németh Árpád állította be az 54. percben MAC-os emberhátrányból lőtt góljával. A kapuban ezúttal is Zaka állt.

A MAC továbbra is a 6. helyen áll a csoportjában, de a hétvégi meccsekkel 22-re növelte a pontjai számát és két pontra közelítette meg az előtt helyet foglaló EHC Black Wings Linz csapatát.

(A fotók a 2013. november 3-i MAC Budapest – Orli Znojmo mérkőzésen készültek.)

EBYSL_2013-11-03_MAB-OrliZnojmo_1
EBYSL_2013-11-03_MAB-OrliZnojmo_5

EBYSL_2013-11-03_MAB-OrliZnojmo_3

EBYSL_2013-11-03_MAB-OrliZnojmo_2