Jégkorong Akadémia

Elkezdődött a 2015-2016-os szezon

Augusztus elején a MAC Budapest Jégkorong Akadémia mindegyik korosztályánál elkezdődtek az edzések. Az elmúlt években szerencsésen rendeződött a jéghelyzet is a klubnál. A Kisstadionban létesített sátras jégpályán a teljes szezonban biztosított a jégfelület, így a száraz edzések mellett egyből a jégen is elindulhatott a munka.

Szupermini (U8) és mini (U10) korosztályok

A legkisebb korosztályokban, a szupermini és a mini csapatoknál augusztus 5-én kezdődtek el a jeges foglalkozások. Heti 3–4 jeges edzés mellett a minisek szárazon is fognak edzeni augusztus első két hetében.

Augusztus 17-én utazik el a szlovákiai Lévára hatnapos edzőtáborba megy a mini és a szupermini korosztály. Az intenzív foglalkozások keretében napi két jeges edzés mellet száraz mozgásokat is tartanak az edzők. Az edzőtábort követő héten a legkisebbek egy napközis táborral zárja a nyarat a Kisstadionban.

A szupermini és a mini korosztályokban a szezon elején 3–4 csapatot tervez indítani a MAC Budapest, és remélhetőleg ez majd tovább növekszik az év közben toborzott játékosokkal.

Előkészítő (U12) csapat

Az előkészítő csapat is megkezdte augusztus 3-án az edzéseket. Az első hét ráhangoló jelleggel 4 jeges és 2 száraz foglalkozást tartogat a játékosok számára. A második héten remélhetőleg már teljes létszámban lehet a munkát folytatni és a csapat felkészül az edzőtáborra.

Az előkészítő korosztály augusztus 17-én utazik el hatnapos edzőtáborba, szintén Szlovákiába, és Lévára. A napi két jeges és egy száraz edzés mellett már az edzőtáborba elkezdődik a csapatépítés is az előkészítő bajnokságban induló A és B csapatok kereteinek a kijelölésével.

Kölyök (U14) csapat

A MAC Budapest legnépesebb korosztálya a kölyök csapat, ahol az egyesület két erős csapatot tervez indítani a szezonban és remélhetőleg mindkettőnél nagy harc lesz a keretbe való bekerülésért. A csapat erősen kezdett a héten. Napi egy edzést tartanak, a jeges edzéseket szárazzal kombinálják, ami igen fárasztó a nyári pihenő után.

Augusztus második hetében a kölyök utazik el elsőként Lévára egy hétre, ahol remélhetőleg sikerül előre lépni mind egyéni, mind a csapat szinten.

Augusztus második felében a kölyök korosztályban az edzőmeccseket és az edzéseket kombinálják, hogy minél jobban ki lehessen használjuk a nyári szünetből még hátra lévő szabadidő adta lehetőségeket.