Jégkorong Akadémia

Épülnek a sátrak a MAC Hokiközpontban

A 2013/2014-es szezon legjelentősebb projektje a MAC-nál a Kisstadionban felállítandó mobil jégpálya és az azt fedő merev szerkezetű sátor. Az elmúlt hetekben megtörtént a létesítmény előkészítése a sátor telepítéséhez. Szeptember 28-án elkezdődött a sátor elemeinek beszállítása a Kisstadion pályájára. Ezen a héten a sátor minden alkatrésze a Kisstadionban érkezett, majd október 4-én elkezdődött a vázszerkezet felállítása. Ez néhány nap alatt befejeződik, utána kerül a helyére a , amely napokon belül befejeződik. Már a hétvégén elkezdődik a borítás és a Graboplan hőszigetelő szendvicspanelek felhelyezése, a következő hetekben pedig elindulhat a mobil jégpálya és a palánkok szerelése is.

A pályaépítéssel párhuzamosan elkezdődnek a Kisstadionban az utóbbi évekre elhasználódott öltözők javítási és felújítási munkálatai.

A Kisstadion mellett ismét sátor alá kerül a Millenáris jégpálya is. Akárcsak az elmúlt években, légbefúvásos sátor lesz a Millenáris velodrom közepén álló jégpálya fölött. A sátor felépítése már a jövő héten elkezdődik.

A két sátor felépítésével novemberre két jégfelület is rendelkezésre fog állni az MAC-nál. Így jelentősen javul a jéghelyzet és az ország egyik legnagyobb utánpótlásnevelő egyesületénél. A Millenáris sátor októbertől márciusig áll rendelkezésre a jégkorong számára, míg a Kisstadion hőszigetelt sátra az év 10 hónapjában biztosítja a jégkészítésre alkalmas feltételeket.

A sátor elemeinek beszállítása a Kisstadionba (2013. szeptember 28.)

A sátor elemeinek beszállítása a Kisstadionba (2013. szeptember 28.)

Az első sátorelemek a Kisstadionban 2013. szeptember 28-án

Az első sátorelemek a Kisstadionban 2013. szeptember 28-án