Jégkorong Akadémia

Ezüstérem az Erste Bank Junior Ligában

A MAC Jégkorong Akadémia U18-as csapata 2014. március 23-án az Olimpija Ljubljana ellen lépett pályára az EBJL négyes döntőjében.

Ifjúsági csapatunk nagy iramban kezdte a mérkőzést, sorra alakított ki a helyzeteket.e Ellenfelünk többnyire csak szabálytalanságok árán tudta feltartóztatni a csapatunkat.

Klansek kiállítását Bjelogrilc mesteri passzából Felföldy váltotta góllá a 8. percben, ezzel 1-0-ás vezetést szerzett a MAC. A gól után sem csökkent a nyomás a Ljubjana kapuján, a 14. percben Terbócs lőtt gólt, így 2-0-ra változott az állás. A 19. percben ismét csak szabálytalanság árán tudott bennünket megállítani az Olimpija. Terbócs mesterien hozta fel a korongot és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bödököt, az eredmény 3-0.

A második hamadban nagyobb fokozatra kapcsolt a Ljubjana, de jókor jött Herner kék vonalas lövése, mellyel 4-0-ra növelte előnyét a MAC.

Jászai véleményes kiállítása után Sistar lőtt gólt az ellenféltől, 4-1-re változtatva az állást. A 27. percben ismét előnyben játszhattunk és Bödök passzát Kőrösi váltotta góllá: 5-1. A 31. percben ismét Bödök volt az előkészítő, gólunkat Inglis szerezte a kék vonalról: 6-1.

A harmadik harmad elején ismét emberelőnyben voltunk. ekkor Fekete volt eredményes, 7-1. A gól után véglegesen elvesztette a kontrollt az azt megelőzőleg is fegyelmezetlen Ljubjana, sorra provokálták játékosainkat. Folyamatosan szabálytalankodtak és verekedéseket kezdeményeztek.

A 49. percben ismét Herner volt eredményes, Podunavac passza után 8-1 lett az állás. Az 52. percben kettős előnyből Lakatos Hunor volt eredményes, 9-1. Az 56. percben pedig Papp lőtt egy emberhátrányos gólt, kialakítva a 10-1-s végeredményt.

Ezzel a győzelemmel ifjúsági csapatunk ezüstérmet szerzett az EBJL-ben