Jégkorong Akadémia

Feljutott az U20-as válogatott

A  múlt héten Kijevben zajlott a szezon első világbajnoksága , ahol szép sikert aratva feljutottak az U20-as fiúk!

Klubunkból 5 MAC-os játékos – közülük egy játékos már a tengerentúlon, míg egy másik játékos a Vasas Erste Liga-s csapatánál jégkorongozik – képviselhette a magyar nemzetet. Ezek a játékosok pedig: Csollák Márkó, Bogesic Vedran, Dóczi Zsombor, Keresztes Levente és Seregély Máté.

A srácokkal kicsit beszélgettünk, hogy miként is indultak útnak Kijevbe, milyen elvárásaik voltak magukkal , illetve az edzőkkel szemben.

„Hát igazából mindenki tudta, hogy lesz esélyünk a féljutásra de szó szerint senki nem akarta kimondani hogy az a cél. Még a francia meccs előtt se igazán gondoltunk rá, de tudtuk hogyha azt játsszuk amit tudunk és lépésről lépésre haladunk, akkor meglehet . Magamtól azt vártam el, hogy hozzam a pontokat és ezzel vezér tudjak lenni, ugyanúgy az edzők is ezt várták el tőlem.”- mondta Keresztes Levente. Csollák osztotta Levente véleményét, majd hozzátette: „Egyetértek Levivel én is ezen az állásponton vagyok, de az én szerepem inkább az volt, hogy védekezzek és biztos legyek hátul.”

Megkérdeztük Dóczi Zsombor véleményét is, hogy Ő milyen esélyeket látott, mit remélt a világbajnokságtól.

„Őszintén megmondva december elején még csak az lebegett a szemem előtt hogy bekerüljek a csapatba. Amint ezt a lépcsőfokot megléptem onnantól már csak a győzelemre koncentráltam.
Az ellenfeleket elnézve tudtam, hogy nehéz meccsek lesznek viszont tudtam, ha mindenki a 100 százalékát nyújtja akkor lesz itt keresni valónk. És végül lett is .
Külön öröm volt számomra hogy bizalmat kaptam az edzőktől és játszhattam emberelőnyben is. Nagyon örültem hogy a franciák ellen bebizonyíthattam, nem véletlen kerültem a speciális alakulatba.” – tette hozzá Zsombor.

A srácoktól még annyit kérdeztünk, hogy milyen érzés volt megnyerni a világbajnokságot és ezzel a csapatot a divizió 1/B-ből, a divízió 1/A-ba irányítani.

Csollák Márkó: ” Nekem nagyon nagy élmeny volt ez a világbajnokság azért is mert én voltam a legfiatalabb játékos a csapatban, és ez egy nagy lehetőség volt számomra hogy a csapat tagja lehettem . Amit az egész csapat végig csinált a VB-n az egy nagyon nagy munka és le a kalappal mindenki előtt.”

Keresztes Levente: ” Igazából már az is hatalmas érzés volt, hogy bekerültem a keretbe. Az pedig, hogy 5/5 meccset megnyerve világbajnokok lettünk, az leírhatatlan érzés és az elején fel sem fogtam igazán, hogy mit értünk el csapatként.”

Dóczi Zsombor: „Nagyon jó érzés hogy megtudtuk nyerni a világbajnokságot, főleg azért mert rajtunk kívül senki nem gondolta volna, hogy esélyesek vagyunk az aranyéremre. Végig jól éreztem magam a csapatban. Annak ellenére, hogy sok játékossal sosem játszottam még együtt korábban, hamar egy húron pendültünk. Az egész világbajnokság során egy csapatként viselkedtünk, végig biztattuk egymást és azt gondolom, hogy ez lehetett a sikerünk kulcsa.”

Nagyon köszönjük a fiúknak a rövid kis interjút, még egyszer gratulálunk Nekik, a csapattársaiknak, az edzőiknek és az egész stábnak, akik hozzátettek ehhez a sikerhez, ezúton is kívánunk további sok sikert!

Hajrá MAC! Hajrá Magyar Jégkorong!