Jégkorong Akadémia

Győzelem a hagyományos KML liga első fordulójában

Ha október közepe akkor a MAC Akadémia U12-es kontingense 2 csapattal felkerekedik és meg sem áll Karcfalváig, ahol a helyi Székely Jégkorong Akadémia és Brassó együttesei mellett, magyarországi klubok ellen küzd meg egy torna keretében. Csapatunk rendszeresen 2 csapattal vesz rész a küzdelmekben, így mindenkinek lehetősége nyílik magas szinten játszani a szezon ezen szakaszában.
Az utazást rendszeresen egyfajta csapatépítőnek tervezzük, ezért igyekszünk minél több helyi kulturális programot beépíteni a mérkőzések előtt, mellett. Idén sem volt ez másképp, a torna előtti egy nappal szoktunk megérkezni, hogy a meccsek előtt programokat és edzőmérkőzéseket is tudjunk csinálni.
A hosszú buszos utazást  odafele egy rövid megállóval szakítottuk meg és  meghódítottuk Déva várát, másnap a nemrég nyílt Székely Határőr Múzeumot látogattunk meg és egy kis kóstolót kaptunk a helyi speciális közlekedésből egy kis lovaskocsikázással.
A torna három napos volt de a program adta lehetőségeket kihasználva meg tudtunk nézni egy Erste Liga mérkőzést Gyergyóba. Továbbá lehetőségünk volt megnézni Karcsi bácsi nádból kinövő jégpályáját és egy kis helyi csokimanufaktúrát is. A programok mellett nagy hangsúlyt fektettünk a torna mérkőzéseire is, hiszen mégiscsak a jégkorong miatt utaztunk ennyit.
Összességében elmondható, hogy szuperül sikerült meccsek vagyunk túl, KÉK csapatunk veretlenül magabiztos sikert aratott, és a különdíjakból is szép számmal hoztunk el serlegeket. Emellett a kisebbek is derekasan küzdött és szépen helyt tudtak állni, az egy évvel idősebb mezőnyben.
A torna legjobb csatárának Gál Ronit, a legjobb hátvédnek Zsendovics Ágostot választották, a csapat MVP-je (legértékesebb játékos) pedig Suhajda Bulcsú lett.
Büszkék vagyunk a fiúkra és lányokra, hogy ilyen szép eredményeket értek le. Most már itthonról folytatjuk a megkezdett munkát és készülünk a soron következő bajnoki mérkőzésre!
Buzás Norbert – U12 vezetőedző