Jégkorong Akadémia

Győzelem a szezonnyitón

A mai napon hivatalosan is elkezdődött a versenyévad a MAC korosztályos csapatai számára. Először junior csapatunk lépet jégre bajnoki mérkőzésen. A találkozó érdekessége volt, hogy két bajnoki sorozat versengésébe is beleszámít.

A Jégkorong blogon megjelent beharangozóban Marton Tibor a következő szavakkal vezette be a bajnoki rajtot: „Számunkra a legfontosabb, hogy a szlovák bajnokság után az EBYSL minden téren kiváló fejlődési lehetőséget biztosít számunkra. Sok erős és számunkra új csapattal találkozhatunk ebben a szezonban.

Egy nagyjából 55 fős keret áll rendelkezésünk a két felső korosztályban, tehát az ifiknél és a junioroknál együttvéve. Nekik kell helyt állniuk a magyar bajnokságokban és az EBEL utánpótlásligáiban, tehát összesen négy versenysorozatban. Így megfelelő számú és minőségű meccs jut mindenkinek.

Ráadásul kevés, mindössze 15 junior korú játékosunk van, így sok U18-as játékosnak lesz lehetősége az idősebbek között játszani. Mindenki keményen dolgozik, hogy meg tudjon felelni a kihívásoknak, s talán ez a legfontosabb. A srácok sosem elégednek meg azzal, ami éppen van, mindig éhesek a sikerre, és ez a továbblépés kulcsa.

Nem fogalmaztunk meg számszerű elvárásokat, sokkal inkább arra fektettük a hangsúlyt, hogy kihozzunk mindent a csapatból, és azt hiszem, hogy jó úton járunk. Csapatunk nagy része még 2-3 év múlva is játszhat az U20-as ligában, ezért a fejlődés, fejlesztés, tanítás a legfontosabb célunk a MAC-nál. Szeretnénk minél több olyan játékost kinevelni, aki megállja a helyét külföldi bajnokságokban, vagy a hazai felnőtt mezőnyben.

Sajnálatos módon Dósa Krisztiánnak a Szlovéniával játszott válogatott mérkőzésen megrepedt a veséje, így ő egyelőre nem léphet pályára.

A találkozóról rövidesen edzői értékelést közlünk, ezért a következőkben csak a jegyzőkönyvben feltüntetett adatokat ismertetjük:

UTE – MAC Budapest  3:9 (0:2, 1:4, 2:3)

Gratulálunk junior csapatunk sikeres bemutatkozásához!