Jégkorong Akadémia

Heroikus küzdelemben bajnok a MAC U14-es csapata

A korábbi ezüstök után idén sikerült az aranyérmet megszereznünk a 2014-2015-ös kölyök (U14) bajnokságban, de mint az életben sok mindent, ezt sem adták könnyen.

Kér nyert mérkőzéssel érkezett a MAC a döntő párharcának harmadik mérkőzésére, melyet 2015. március 28-án játszottak a házigazdák a Kisstadionban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiával.

A mérkőzésen beragadt a csapat és a Volán 3:0-ás összesítéssel mehetett az első szünetben a pihenőre.

A szünetben az edzői stáb csodát tett a srácokkal, mert a csapat ellentmondást nem tűrően kezdett és Schlekmann Márk találataival hamar egygólosra csökkentette a különbséget. A Volánnak azonban erre még volt egy válasza és ismét veszni látszottak az esélyek, de a csapat összeállt mint már oly sokszor a szezonban és megmutatta, hogy nem érdemtelenül tartották a legjobbnak. Keresztes Levente két góljával már ismét döntetlen volt. 4:4 után csak helyzetekig jutott a két csapat. Az eredmény a mérkőzés végéig nem változott. Következett a hosszabbítás, amelyre a MAC emberelőnnyel érkezett. A hirtelen halálban ezt hamar kihasználta a csapat és Schlekmann Márk szemfüles góljával idén a MAC csapata lett az U14-es magyar bajnok.

A kilátogató szülőknek, szurkolóknak felejthetetlen élményt szereztek a gyerekek. Megmutatták, ha kell akkor egy csapatként küzdenek és soha nem adják fel.

Köszönet mindazoknak, akik munkájukkal és kitartásukkal hozzátettek valamit ehhez a szép eredményhez.

A mérkőzés adatlapja az MJSZ honlapján: http://www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=15528

(Fotó: Wágner Sándor)