Jégkorong Akadémia

Húsvéti sonka, kaláccsal – avagy egy rendhagyó frankfurti étlap

A MAC minisei idén is részt vettek a március 29–30-án 28. alkalommal megrendezett hagyományos nemzetközi húsvéti tornán Frankfurtban, ahol a német csapatok mellett svájci hokisok is vendégeskedtek. Seréti Gyula írása a tornáról.

Első fogás: linzer

Csütörtök. A kora reggeli indulás, és a sok buszozás ellenére csapatunk az EHC Black Wings Linz elleni edzőmeccsen jól mozgott, és két mérkőzésen (kispálya, nagypálya) vállalható vereségeket szenvedett. Mint utóbb kiderült, trénereink edzőpartnerül az U12-es korosztályt választották, akik úgy örültek a győzelmüknek, mint Benke Laci bácsi egy Michellin csillagnak.

Második fogás: frankfurti leves

Péntek. A délelőtt a csoportmérkőzések küzdelmeivel telt. Belecsaptunk a lecsóba!… A Mannheim elleni győztes nyitómeccs után, a szinte már örökös bajnok Krefelder EV-vel játszhattunk. Az előrehozott döntőnek is beillő összecsapás rendkívül magas színvonalú játékot hozott, az eredmény négy kettő ide, és a csapat óvatosan elkezdte figyelni a másik csoport állását, a délutáni keresztbejátszáskor ugyanis a B jelű grupp első két helyezettjével kerülhettek össze. (Előtte azért még legyűrték az igen hangos szurkolótáborral rendelkező ESC Dresdent.)

Ahogy ezt várni lehetett, a másik ágról a házigazda Löwen Frankfurt jutott tovább, de ma az oroszlánok nem haraptak, a MAC hat háromra győzött. Evés közben jön meg az étvágy! A Schwenninger ellen igazán közönségszórakoztató játékot produkált a gárda (11–2, ami köztudomású, hogy még gombócból is…), így az első nap után 100%-os teljesítménnyel várhattuk a folytatást.

Harmadik fogás: frankfurti virsli, német mártással

Szombat. Az előző napi kimagasló teljesítmény eredménye egy viszonylag könnyű reggeli az ECC Preissen Berlin (15–0), és az EHC Biel-Bienne (14–1) ellen. Már mindenki a csúcsfogásra fente a kését, a döntőre…. és újra, a remekül játszó Krefelderre. Főfogás, csúcsmeccs! A pingvinek érezhetően vissza akartak vágni az előző napi vereségért. De ezen a napon a MAC-os medve nem adott kegyelmet! Pokoli iramot diktálva, bőszen rohanta le, néha kissé arrogáns ellenfelét, és a németek a nyolc kettes meccs végén keserű szájízzel állhattak fel a frankfurti asztaltól.

Negyedik fogás: a desszert

Vasárnap… hab a tortán, a jutalomfalat, a günzburgi Legoland, ahol a március végi télben, egy feledhetetlen napot töltöttek játékosaink. Építettek, fotóztak, minden létező görgő, forgó, emelkedő, pörgő, zuhanó masinára felültek. Hál’ istennek a német koszt nem viselte meg a gyomrukat.

Számla

Ez volt a 28. Internationales KLST Osterturnier, amit az ezt megelőző 10 évben kivétel nélkül a Krefelder EV nyert. U10-es csapatunk több mint 2000 km-t utazott, 8 meccset játszott, és 8-szor győzött. 75 gólt ütött, 14-et kapott. A mérkőzések 18 perces félidőkkel zajlottak, ami kicsit hosszabb a megszokottnál.

Végül álljon itt a gourmandok névsora: Varga Marci, Gottwald Levi, Kreisz Emma, Weidemann Márk, Seregély Mira, Stoica Márk, Lázár Csenge, Mozolai Brúnó, Fülöp Bence, Nádasy Marci, Hadobás Zéti, Ádám Zsolt, Romits Benedek, Seréti Barnabás, Kárpáti Zalán, Móczár Zsolt, Csurka András.

A csapat főszakácsa Victor Zsuzsi, Tarnai Gergő és Lakatos Csaba volt.

A MAC mini a döntő után. Örömmámorban a csapat.

A MAC Mini a döntő után. Örömmámorban a csapat.