Jégkorong Akadémia

Jól kezdett a MAC az EBYSL-ben

EBYSL csapatunk a szeptember 13–14-i hétvégén 6 ponttal tért haza. Fodor Szabolccsal, a csapat edzőjével beszélgettünk.

– Két hete elkezdődött az EBYSL. Hét mérkőzésen 16 pontot szereztünk a, csoportban 2. helyen állunk. Elégedett vagy? Mondanál pár szót a mérkőzésekről.

Az eddigi eredményekkel elégedettek vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy megnyugodhatunk és hátradőlhetünk. Ugyanúgy kell folytatnunk a munkát, ahogy azt elkezdtük és csak akkor lehetünk ilyen sikeresek a továbbiakban is, ha ezt sikerül végrehajtanunk.

Talán a Volán elleni meccs után maradt bennem egy kis hiányérzet, úgy tűnt, mintha túlságosan is tiszteltük volna az ellenfelet. Természetesen egy nagyon jó csapat a Volán, de ha a srácok úgy játszottak, illetve harcoltak volna, mint amire valójában képesek, akkor lett volna keresnivalónk ellenük. Ezt az egy meccset leszámítva az eddigi mérkőzéseken a küzdés, a hozzáállás és a harci kedv példaértékű volt. Természetesen vannak kisebb hibák, de azért vagyunk itt, hogy ezeket orvosoljuk és javítsuk.

– Háromszor játszottunk otthon és négyszer idegenben, mit gondolsz, miben különböznek hazai és az idegenbeli mérkőzések?

Az idegenben játszott mérkőzések főleg abban különböznek – pláne az osztrák ligában –, hogy sokat kell utazni egy-egy meccsre. A játékosoknak meg kell tanulniuk és hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy több órányi utazás után a legjobbat hozzák ki magukból. Mindenkinek meg kell találnia a maga ritmusát, a maga rutinját, hogy a lehető legjobb formában lépjen jégre idegenben is.

Én úgy gondolom, hogy ezért is nagyon jó ez az osztrák bázisú liga, mert itt a srácok ehhez is hozzászoknak és egy esetleges profi ligába szerződéskor – ahol különösen sokat töltenek a játékosok utazással –l, nem lesz nekik idegen és furcsa ez az állapot.

– Mit gondolsz, mi a fő erénye a csapatnak, és mi az amiben még fejlődnötök kell?

Legfőbb erényünk a munkabírás, a harcosság, a küzdeni akarás és nem utolsó sorban az, hogy tudunk egymásért küzdeni és képesek vagyunk igazi csapatként funkcionálni.

Folyamatosan szeretnénk fejlődni, hiszen ilyen fiatalon a játékosok még sokkal könnyebben formálhatóak és gyorsabban is tanulnak, mint idősebb korukban. Azt szeretnénk elérni, hogy mindenki mindenben jobb legyen.

– Mi a csapat célja a szezonban?

A célunk egyértelműen az, hogy a szezon végén elmondhassuk, mindenki jobb lett egyénileg és csapatként is jobbá váltunk. Vagyis szeretnénk, hogy ennek a korosztálynak töretlen legyen a fejlődése, ami már az elmúlt években is elég látványos volt. Továbbá ezeknél a fiataloknál szép lassan szeretnénk elsajátíttatni a profi mentalitást, hogy készen álljanak egy esetleges profi karrier elkezdésére.