Jégkorong Akadémia

Junior csapatunk a szlovák bajnokságban

Lassan a szezon feléhez érünk, így célszerűnek tartottuk, hogy megkérdezzük junior csapatunk edzői stábját az eddigi tapasztalatokról. Olvasóinknak Majoross Gergely foglalta össze gondolatait:

„Először sokan támadtak minket, hogy feleslegesen nevezünk be a szlovák U20 első ligába, mert nem sok junior korú játékosunk van, de mi úgy gondoltuk, hogy nagy kihívás elé kell állítanunk a játékosainkat ahhoz, hogy a megfelelő fejlődést tudjuk elérni. Az 1995-1996-ban született játékosaink jelentős része nem került volna igazán nagy feladat elé a magyar U18-as bajnokságban, ezért döntöttünk a külföldi liga mellett. Úgy érzem, hogy minden téren kiváló fejlődési lehetőség ez nekünk, sok erős csapattal találkozhatunk ebben a szezonban.

Kb. 35 fős keret áll helyt a magyar U18-ban, U23-ban és a szlovák U20-ban, így megfelelő számú és minőségű meccs jut mindenkinek. Azt gondolom, hogy a várt fejlődés nem marad el, sok játékosunk más szintre tudott lépni az elmúlt pár hónapban, közülük is kiemelkedik Tóth Richárd, Majoross Kristóf, Németh Árpád, Papp Dániel, Garát Zsombor és Stipsicz Bence teljesítménye. Mindenki keményen dolgozik, hogy meg tudjon felelni a kihívásoknak, s talán ez a legfontosabb. A 12. helyen állunk jelenleg, de azt hiszem ez csak a tapasztalatlanságunknak köszönhető. Sok mérkőzést buktunk el apróságok miatt, de a fontos az, hogy tanuljunk ezekből a hibákból. Ez is része a fejlődési folyamatnak. A srácok sosem elégednek meg azzal, ami éppen van, mindig éhesek a sikerre, és ez a tovább lépés kulcsa.

Nem fogalmaztunk meg számszerű elvárásokat, sokkal inkább arra fektettük a hangsúlyt, hogy kihozzunk mindent a csapatból, és azt hiszem, hogy jó úton járunk. Csapatunk nagy része még 2-3 év múlva is játszat U20-as ligában, ezért a fejlődés, fejlesztés, tanítás a legfontosabb célunk a MAC-nál. Szeretnénk minél több olyan játékost kinevelni, akik megállják a helyüket külföldi bajnokságokban, vagy a hazai felnőtt mezőnyben.

Reméljük, hogy pár év múlva már felnőtt csapattal is büszkélkedhetünk majd!