Jégkorong Akadémia

Kölyök csapatunk idén is Kanadában járt

Kölyök csapatunk idei kanadai túráján 6 mérkőzést játszott quebeci korosztályos csapatokkal.

„A sort az érkezésünk másnapján a Royal Cardinal csapatával kezdtük, ahol hősies küzdelemben maradtunk alul. (2:3) Érezhető volt az előző napi utazás fáradalma, valamint a magasabb hokikultúra tisztelete. Szépen felújított pályájuk Simon Gagne, egykori NHL játékos tulajdona.
A következő napon sajnos ellenfelünk lemondta a mérkőzést. Azonban ez nem volt akadálya a napi jeges programnak. A remek időt kihasználva tavi korcsolyázással készültünk a további mérkőzésekre.
Harmadik napon az RC második csapatával mértük össze tudásunkat egy újabb helyszínen és felszabadult játékkal 9:1 arányban bizonyultunk jobbnak, igaz, míg nekünk minden befelé pattant, ugyanezt ellenfelünk nem mondhatta el.
Az SSF (Séminaire Saint Francois) sportiskola első csapata sajnos épp mérkőzést játszott, így maradt számunkra a „B” csapat, akit küzdelmes játékkal és nagyszerű kapusteljesítménnyel győztünk le 3:0 ra. Az iskola 1500 diákja több sportágban is pallérozódik. Az NHL nek is több jeles képviselője került ki padsoraikból. A mérkőzés után az iskola uszodáját is birtokba vettük egy kis lazítás erejéig és zárásként együtt ebédeltünk a diákokkal az iskola menzáján.
Az utolsó mérkőzéseket a SAM de Champlain különböző összeállítású csapataival játszottuk egy házi torna keretében a Les 3 Glases komplexumban, melyet két győzelemmel (8:2,5:2)és egy vereséggel (2:4) megnyertünk.
A hazai PO-ra való felkészülés kiegészítésének szántuk a mérkőzéseket és reméljük , hogy segítik a fejlődésünket és új impulzusokat adnak a játékosoknak.”

Ritter Zsolt