Jégkorong Akadémia

MAC Development Day 4. rész

Hétfőn lezajlott a 4. MAC Development Day.

A téma: az „Átmenet Védekezésből támadásba”

Az MDD alapelképzelése, hogy a napi témát szárazon és videóval is felvezetjük, és a jégen specifikus gyakorlatokkal, játék szituációs elemekkel fókuszálunk a részletekre.
Összesen 3 csoportban 108 játékos 12 kapussal és a MAC 20  edzőjével  egy nagyon élvezetes  hétfői edzésfolyamot tudtunk a srácoknak letenni.
A szárazedzéseket az erőnléti stábunk vitte, a videós foglalkozást Kiss András és Marton Tibor, a jeges edzéseken pedig a MAC összes edzője besegített az az U12 U14 U16 U18 korosztályból összejövő játékosoknak.
Véleményünk szerint nemcsak a játékosoknak, de az edzőknek is hasznosak az ilyen napok, hiszen csoportról csoportra egyre nagyobb korosztályokat lehet megfigyelni, látni lehet a hibákat és a sajátosságokat, ki honnan hova juthat el, és ami a legfontosabb a részleteken lehet dolgozni.
Annak érdekében, hogy reális összképet kaphassunk, megkérdeztük a véleményét, egy U18-as, illetve egy U14-es játékosunknak is.
Nádor Kristóf (U18):
„Ez a nap remek lehetőséget ad arra, hogy a fiatalabbak is megmutathassák mit tudnak a felsőbb korosztály edzőinek, ez által később akár esélyt is kaphatnak akár egy-egy meccsre. A nap egyik különlegessége hogy ismét húzhatjuk volt edzőink idegeit egy edzés erejéig. A mai napon főleg meccsszituációkat modellező gyakorlatok voltak, 2-2 elleni játék különböző fajtái, kapott korong gyors és pontos ellövése. A kispályás játékok mindig pörgősebbek és jobban előhozzák a harci szintet. Összességében egy hasznos edzés volt, bár talán kisebb létszámmal hatékonyabban tudtunk volna dolgozni.”
Gál Botond (U14):
„Szerintem nagyon jó ötlet volt ez az MDD az edzőktől,mert segít abban hogy egy-egy konkrét helyzetet jobban megtanuljunk. És még az is nagyon jó, hogy videón megtudunk nézni ilyen helyzeteket, hogy hogy néznek ki meccs közben. Jegén nagyon jó, hogy a saját edzőimen kívül más edzők is velünk vannak. Az külön tetszik, hogy más korosztállyal tudok együtt fejlődni.”
Összességében elmondható, hogy az MDD egy olyan programmá fejlődött, ami hosszú távon is beépül a MAC Jégkorong Akadémia alap programjai közé.