Jégkorong Akadémia

MAC Development Day 7. rész

A múlt héten csütörtökön lezajlott a 2020/2021-es évad utolsó MDD-je.

Az MDD – MAC Development Day egész évben tartott, aminek keretében 7 alkalommal gyűltek össze a játékosok egy napon, egy témában, jeges-száraz-videó edzésre.
A program nagyon sok pozitív hozadékkal járt, sokszor a résztvevő edzők többet vihettek haza, amit a mindennapok edzésterveibe is bele tudtak építeni.
A program jól sikerült, a gyerek hibákat elemezve a következő szezonban is szeretnénk folytatni az efféle munkát.

A MDD mellett 3 alkalommal csatár és hátvéd foglalkozásokat is tartottunk, így összességében 10 olyan foglalkozást tudtunk beépíteni a korosztályok szokásos edzésfolyamába, amin a srácok speciálisan a játék egy-egy elemére fókuszálhattak, a MACban dolgozó összes edző segítségét igénybevéve.

Buzás Norbertet, az egyik szervezőt kérdeztük a tapasztalatairól.

„Nagyszerűen éreztük magunkat, mi edzők, mindig ezeken a napokon, hiszen újra azokkal a srácokkal dolgozhattunk, akiket a korábbi években akár U8-as korosztályban ismertünk meg. Jó volt látni a fejlődésüket, mert egészen más testközelből látni a változást, a jégen, és nem csak a folyosón vagy a Millenáris tengópályáján érzékelni, hogy egy két srác akár egy fejjel is nagyobb már, mint mi. Az érzelmi rész mellett szakmailag is nagyszerűek voltak ezek a speciális napok, hiszen olyan kérdésekkel, taktikai elemekkel foglalkozhattunk, amikkel az kisebb korosztályban biztosan nem helyezünk nagy hangsúlyt.
Úgy gondolom ezért is,szakmailag is sokat adtak ezek az alkalmak, és sok eseteben a mérkőzéseken és a saját korosztályos edzéseken is alkalmaztam az azokat az apró részleteket, amelyekre az MDD fókuszáltunk.”