Jégkorong Akadémia

MMM nap a Jégpalotában

Idén a május 9–10-i hétvégén rendezte meg a Magyar Jégkorong Szövetség a Jégpalotában a nagy sikerű Most Mutasd Meg (MMM) napot, ahol az U14-es korosztály 80 játékosa mutathatta be tudását a korosztályos válogatott edzők előtt.

A játékosokat négy csapatba (piros, fehér, fekete) osztották, amelyek egymás ellen játszottak egy torna keretében.

Mindegyik csapatot egy felnőtt válogatott jégkorongozó és egy utánpótlás válogatott edző irányította (fekete csapat: Erdélyi Csanád és Jánosi Csaba; zöld csapat: Bálizs Bence és Buzás Norbert; fehér csapat: Tokaji Viktor és Szongoth Kristóf; piros csapat: Nagy Krisztián és Marton Tibor).

A döntőt a pirosak csapata játszotta a fehérekkel, melyet a pirosak nyertek meg. A harmadik helyért a zöldek játszottak a feketékkel, ez a zöldek győzelmével végződött. A döntő mérkőzésének legjobb játékosává a fehér csapatban játszó MAC-os Bükszegi Olivért választották.

A torna végén kihirdették minden csapat legjobbját is. A piros csapat legjobbja a MAC U-14-es játékosa, Keresztes Levente lett. A fehérektől Orosz Gergely (Győri ETO), a zöldektől Balázsi Márton (UTE), a feketéktől Dobmayer Dominik (IOGJA) lett a legjobb játékos.

A MAC-ból a piros csapat tagja volt még Stoica Márk és Ádám Zsolt. A MAC-tól a fehér csapatban játszott Tóth Péter és Bükszegi Olivér, a zöld csapat tagja volt Seréti Barnabás, a fekete csapatban kapott helyet Szabó Szabolcs, Nagy Máté és Nádor Kristóf.

(Fotó: Szombathelyi Beáta, Team Hun Photography)

A fekete és a zöld csapat a 2015-ös MMM napon

A fekete és a zöld csapat a 2015-ös MMM napon

A piros csapat legjobbja, Keresztes Levente (balról a második)

A piros csapat legjobbja, Keresztes Levente (balról a második)