Jégkorong Akadémia

Svasznek Bence: „Úgy gondolom, hogy minden adott ahhoz, hogy a döntőbe juthassunk”

Svasznek Bence január végén vette át az U18-as csapatunk irányítását Tokaji Viktortól, – aki lehetőséget kapott a Szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék együttesének az irányításához.
Svasznek Bencének viszont nem újdonság a MAC közeg, hiszen pár éve már megfordult az utánpótlás, illetve a felnőtt csapatunknál is.

Milyen érzés ennyi idő után visszatérni a MAC-ba?

„Visszatérni ide nagyon könnyű és egyszerű volt. Adódott számomra ez a lehetőség, örülök és köszönettel tartozok a klubnak, hogy megadták ezt a lehetőséget, valamint a Magyar Jégkorong Szövetségnek, hogy ebben a helyzetben támogatták ezt a döntést. Elsősorban azért volt egyszerű visszatérnem a MAC-ba, hiszen a pályafutásom végén itt kezdtem el edzősködni. Korábban 5 évet töltöttem itt, az U16-os csapattal voltam 3 évet, a felnőtt csapattal pedig 2 évet, tehát gyakorlatilag mintha hazatértem volna. Az összes edzőt ismerem, jó velük a kapcsolatom, ismerem a körülményeket, a lehetőségeket, ennek köszönhetően teljesen zökkenőmentes volt a visszatérésem.”

Tokaji Viktor után, a Te irányításod alá került az U18-as csapatunk. Milyen kihívást jelent Neked ez a váltás?

„Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben ez egy nagyon jó lehetőség számomra, hiszen a járványhelyzetben a válogatott összetartások sajnos takaréklángon élnek, valamint elmarad a világbajnokság is. Így végre lehetőségem nyílik benne lenni a mindennapi munkában, van egy csapat a kezem között és ezt egy nagyon jó kihívásnak tekintem.”

Az U18-as negyeddöntő mérkőzéseit múlthéten a Székely Jégkorong Akadémia ellen játszották a srácok. Ezalatt a pár nap alatt a MAC Budapest Jégkorong Akadémia adománygyűjtést szervezett Böjte Csaba közbenjárásával. Az első mérkőzés előtt át is adták a székely csapatnak az addig beérkezett adományokat, akik boldogan szállították el Gyergyószárhegyre, a Kájoni János gyermekotthon számára.

Mit szóltál az adománygyűjtéshez és mi a véleményed a múltheti U18-as negyeddöntőről a Székely Jégkorong Akadémia csapata ellen?

„Nagyon örülök, hogy tudtunk segíteni, szép számban érkeztek adományok, nemrég képeket is láttam a mosolygós arcokról, szóval ez egy nagyon jó kezdeményezés volt.” A mérkőzésről pedig: „Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy mi választhattunk, és a Székely Jégkorong Akadémiára esett a választásunk. Először is azért mert szerettünk volna minden meccset otthon, hazai körülmények között játszani, illetve szerencsére azt is betudtuk bizonyítani, hogy jobb, erősebb és szervezettebb csapat vagyunk.”

Milyen elvárásaid vannak a srácok felé a szezon végéhez közeledve?

„Én azt gondolom, hogy az a legfontosabb, hogy megfelelő legyen az edzésmunka. Én azt vallom, hogy első az edzésmunka: tanuljunk meg edzeni, edzünk jól,  legyenek nehezek az edzések, legyen sok kihívás az edzésen, és próbáljuk a maximumot adni. Nagyon magasak az elvárásaim, maximalista vagyok a srácokkal szemben, emiatt azt várom el tőlük, hogy minden egyes lehetőség alkalmával a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, a legjobban teljesítsenek és játsszák a játékot a megfelelő módon. Természetesen döntőbe szeretnénk jutni, majd ott meglátjuk mi lesz.”