Jégkorong Akadémia

Szoros véghajrában BAJNOK serdülő csapatunk!

Sokan voltak kíváncsiak a MAC és a Fehérvár ötödik döntőjére a serdülő bajnokságban. A két csapat nagyon nagy iramú mérkőzéseket játszott a döntőben, nem csoda hát, hogy sok néző gyűlt össze a Tüskecsarnokban.

A meccsen hamar emberelőnybe került a Fehérvár, de nem sikerült élniük vele. Nem úgy a MAC-nak, ők az első harmadban rögtön három fórt is gólra tudtak váltani: Sebestyén, Garát és Jászai is betalált. Majd Vizi Dániel szintén előnyben szépített, aztán válaszként a hazaiak csapatából Garát lőtte ki a bal felsőt a félpályáról 19.59-nél.

A második játékrészben elkezdtek rohamozni a vendégek, aminek meg is lett az eredménye, Imre Patrik kétgólosra csökkentette a MAC előnyét. Nem tartott azonban sokáig az eredmény, Lakatos Hunor a harmad végén vágott egyet, 5:2. Mivel több gól már nem esett a mérkőzésen, 3:2 arányban a MAC bizonyult jobbnak a serdülő döntőben, így ők ünnepelhették a bajnoki címet.

Marton Tibor (edző, MAC) – Először is gratulálok a Volán játékosainak, és Kóger Istvánnak. Nagyon jó csapatuk van, jó hokit játszanak. Mindkét csapat sokat fejlődött a szezonban, nincsenek véletlenek. Ezért játszotta ez a két csapat a döntőt. Megnyertük a középszakaszt, és az elődöntőt, de a döntő egy egészen más sorozat. Nem játszottunk igazan jól az előző négy mérkőzésen, de ma kitettük, amink van, kiürítettük a tankot. Büszke vagyok a srácokra, mind egyénileg, de legfőképpen, mint CSAPAT léptünk sokat előre. Ez egy lépcső volt, ez utánpótlás, mindenkinek alázattal kell tovább dolgoznia.

Garát Zsombor, a MAC védője két gólt is lőtt a meccsen. „A mérkőzésre szerintem mindkét csapat rettentően sokat készült, hiszen ez volt a mindent eldöntő meccs. A csapat nagyon jól működött, egyként játszottunk, így tudtunk eredményesek lenni! A mérkőzés hangulata szuper volt, sokan kint voltak, hiszen nem mindennapi dolog, hogy a bajnoki cím az ötödik meccsen dől el. Sokan szurkoltak, ami szintén erőt adott nekünk, jó volt, hogy hazai pályán, ennyi ember előtt játszhattunk, és sikeresek tudtunk lenni. Nagyon jó volt a meccs a mi szemszögünkből, mert jól kezdtünk és persze azért is, mert nyertünk.

A bajnoki cím egy óriási eredmény, nagyon boldog vagyok, hogy így alakult ez a meccs. Nem hiszem, hogy túl sok játékosnak lenne bajnoki címe, ezért is kell ezt nagyon megbecsülni! A meccs után természetesen nagyon jó volt a hangulat, rettentően boldogok voltunk, hiszen talán ez az eddigi legnagyobb siker a karrierünkben. Nagy volt az ünneplés, örömteli percekkel gazdagodtunk!

Összességében nagyon boldog vagyok, hogy része lehettem ennek a sikernek, egy ilyen jó csapatban.”

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a MAC kapusa is, Győri Boldizsár élete első rájátszásán van túl.„Nagyon jók voltak a döntő meccsek, keményen küzdöttek a csapatok. Úgy gondolom, most érdemeltük meg a legjobban a győzelmet, de elmondható, hogy minden meccsen az a csapat nyert, amelyik jobban küzdött. Életemben először játszottam playoff-ban, nagyon bulis volt, itt már nagyon nagy a tűz, hatalmas küzdés van minden meccsen. Nagyon jó élmény volt ez nekem, és rengeteget tanultam magamról, arról, hogyan tudok játszani teher alatt, amikor igazán van tétje a mérkőzéseknek. Nagyon jó érzés aranyat szerezni, a felszabadultság, amit egy ilyen döntő után érez az ember. Amikor úgy jövünk le a pályáról, hogy mindkét csapat küzdött, de mi kicsit jobban, mint az ellenfél, és mi nyertünk. ”

Gratulálunk az aranyérmes és ezüstérmes csapatnak is!