Jégkorong Akadémia

U14-eseink is jól szerepelnek – értékelés

A 2017/18-as szezonból eddig eltelt négy hónapot Ritter Zsolt, a csapat vezetőedzője értékelte:

A már évek óta megszokott lévai edzőtáborral kezdtük a szezont. Ez tökéletes lehetőség a csapattá alakuláshoz és egyben jó lehetőség a várható lehetőségek felmérésére. Ennek tükrében kezdtük meg a csapatépítésen túl a szakmai munkát. Első lépcső a száraz és jeges felmérések elvégzése volt, másodsorban körvonalazódott az A és B keret kialakítása.

A szakmai munkába két új szakember kapcsolódott be: Kozák Attila személyében erőnléti edző érkezett a stábba, aki a konzultáción túl a napi programokban is részt vállal és segíti az összhang kialakítását a jeges munkával. A másik segítség egy korosztályos anyuka, Molnár Angéla, manuál terapeuta személyében érkezett, aki felajánlotta közreműködését a szakterületét érintő szárazedzés formák levezetésében.
A bajnokság megkezdése előtti kvalifikáción A csapatunk meggyőző játékkal biztosította helyét az A bajnokságban. B csapatunk egy technikai félreértés okán selejtező nélkül került az általunk megjelölt B csoportba.

Az elvégzett munka tükrében mondhatjuk, hogy mindkét csapatunk jól szerepel a bajnokságban, de ami fontosabb a fejlődés is nyomon követhető egyéni és csapat szinten is. Módosítottuk a koncepciónkat az előző évekhez képest és nagyobb hangsúlyt fektetünk az egyéni képességek fejlesztésére feladva a rövidtávú eredményeket a későbbi sikerek reményében. Ennek egyik kézzelfogható része Tokaji Zsófia bevonása a korcsolya technikai képzésbe.
Korosztályunk A csapatának idén harmadik alkalommal szervezünk túrát a kanadai Québecbe, aminek a tapasztalatok alapján igen sok szakmai és emocionális hozadéka van. Remélhetőleg az idei szezonban is új motivációkkal és óriási életre szóló élményekkel térnek haza játékosaink.