Jégkorong Akadémia

U18-as női világbajnokság bronzérem

A napokban véget ért világbajnokság szép sikerrel zárult. A lányok a kezdeti nehézségek után három szép győzelemmel odaértek a dobogóra, és a szépen csillogó bronzérmet hozták haza.
A csapatnak jó része hosszabb rövidebb időt eltöltött a MAC Budapest Jégkorong Akadémián, de Weiler Kriszti az első jégre lépésétől kezdve a MAC csapatának oszlopos tagja.
Krisztit kérdeztük meg, ő hogyan élte meg a világbajnokságot ,és az eddigi pályafutásáról is beszélt egy kicsit.
Hogyan és mikor kezdtél el jégkorongozni?
„4 éves koromban, 2012 januárjában kezdtem el a jégkorongot bátyáim hatására, mert apukám mindig vitte őket edzésre, és engem is érdekelt ez a sport, így kézenfekvő volt, hogy kipróbálom. Mivel jól ment, így itt ragadtam. Azt még el kell áruljam, hogy szüleim és a Seregély család nagyon jóban voltak, ezért Seregély Míra példája adott volt számomra.”
Mi az ami átsegített lányként fiúk között a nehezebb időszakokban?
„A MAC hagyományosan mindig is támogatta a női jégkorongozást mind edzőkkel, mind játékosok kinevelésével, így mindig sok lány volt a csapatainkban. Én a többi lánnyal mindig jóban voltam és egymást segítettük a nehezebb periódusokban.”
Mi a legnagyobb élményed fiúk között?
„A kölyök korosztály lezárása a MAC-nál hagyományosan az U14-es A csapat kanadai túrája. Erre az utazásra mindenképpen szerettem volna bekerülni. A legnagyobb élményem ez az utazás velük.”
Számodra mi az a legnagyobb tanulság, amit a világbajnoki szereplésből magaddal viszel a karriered későbbi szakaszába?
„Talán az, hogy már az első meccs első percétől kezdve élesnek kell lenni. Bízni kell egymásban, és soha nem szabad feladni, mert ez egy nagyon hosszú öt meccses VB sorozat, ahol minden mindig megtörténhet.”
Hogyan alakult a világbajnokság a Te szempontodból? Értékeld kérlek röviden a teljesítményedet!
„Én úgy érzem, hogy jól ment a játék egész végig. A sortársaimmal (Hiezl Réka és Polonyi Petra) jól összejátszottunk és hamar megvolt köztünk az összhang. Számszerűen 1 gólt és 2 asszisztot szereztem a tornán, de a legfontosabb, hogy sokkal tapasztaltabb és rutinosabb játékosként tudtam hazatérni.”
Gratulálunk Krisztinek és természetesen minden játékosnak, szülőnek, stábtagnak, nevelőedzőnek, aki valamilyen formában hozzátett a sikerhez!
(Buzás Norbert szerk.)
Fotók: International Ice Hockey Federation (IIHF) – 2024. január