Jégkorong Akadémia

Winter Classic-hétvége

A MAC jégkorongozói nem csak a lelátóról élvezhették a Winter Classic-érzést a december 13–15. között megrendezett Karácsonyi Hoki Buli alkalmából a városligeti műjégpályán felépített hokipályán. A MOL-ligás és EBEL-meccsek mellett  napközben az utánpótlás bajnokságok eseményei is helyet kaptak. A MAC-tól négy korosztály csapatai is érintettek voltak ezen a hétvégén a Winter Classic-pályán.

Először az U12-es A bajnokságban szereplő MAC Budapest B csapat játszott a Városligetben pénteken délelőtt az UTE 2002 ellen. A MAC mini (U10) csapat szombat délelőtt, a szupermini (U8) csapat pedig vasárnap délelőtt vehetett részt a Városligetben megrendezett „A” bajnoksági fordulókon, a szokásos harmad pályás lebonyolítás mellett.

14-én, szombaton délután a MAC ifjúsági csapata ugyancsak a városligeti hokipályán fogadta a Sapa Fehérvár AV19-t. Az összecsapás nem csak EBJL, hanem egyúttal magyar bajnoki mérkőzés is volt. A meccset a MAC nyerte 2:1-re (1:0, 0:0, 1:1), gólszerzők a MAC-tól Pavle Podunavac és Uroš Bjelogrlić voltak. A következő napi, a Kisstadionban lejátszott, HC Orli Znojmo elleni meccsen elért 8:3-as győzelemmel a MAC Budapest 53 ponttal az EBJL-ben a csoport élére került.

A MAC U8 A csapat a Városligetben 2013. december 15-én

A MAC U8 A csapat és Csúszka a Városligetben 2013. december 15-én. Edző: Tarnai Gergő. (Fotó: Szabó Péter)

A MAC U12 B csapat a Városligeti Műjégpályán 2013. december 13-án. Edzők: Marton Tibor, Buzás Norbert

A MAC U12 B csapat a Városligeti Műjégpályán 2013. december 13-án. Edzők: Marton Tibor, Buzás Norbert. (Fotó: Varga Attila)